Marle Thomson imponeert in prachtige ambiance

March 2, 2017

 

Twee weken geleden kwam de nieuwe single uit, Satellites. Met die reden sprak ik Marle Thomson tijdens onze wekelijkse radioshow hierover en vertelde zij dat op 17 april 2017 de "akoustische" versie van haar vorig jaar verschenen album "The Canopy" wordt gereleased. De pre-release vond plaats in het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Om precies te zijn: In de Saxenburgzaal die speciaal is omgeturnd in een ware Marle Thomson-setting.

 

Het is deze avond maar voor een paar gelukkigen weggelegd de pre-release van "The Canopy Acoustic" bij te wonen en die sfeer voel je direct bij binnenkomst. Het is en wordt een bijzonder avond, waarbij de locatie en ontvangst stevig aan bijdraagt.  Gehuld in een prachtige jurk loopt de hoofdrolspeler van deze avond stil de zaal binnen en begint zij met haar set. Tijdens de liedjes vertelt zij de aanwezigen met trots hoe deze plaat tot stand is gekomen en dat ze, het afgelopen jaar, veel in dezelfde setting heeft gespeeld in het land en dat dat ook de reden is geweest om het vast te leggen. Oorspronkelijk bedoeld om het enkel via online-diensten, maar al gauw vond Marle het te bijzonder om het ook niet op een fysieke cd uit te brengen. Thomson doet dit dus helemaal alleen, zichzelf begeleidend met haar gitaar en loopstation. 

 

"Vroeger, in de jaren 90, was ik fan van deze band en waarschijnlijk kennen jullie deze wel", begon Marle over haar cover van EnVogue (Don't Let Go). Naast covers (Waaronder ook Jolene) heeft Marle voor deze speciale gelegenheid collega en vriendin Jennie Lena uitgenodigd om een duet te zingen. Tijdens het vertellen over het ontstaan van deze plaat en het uitbrengen van haar singles, kwam bovendien ook naar voren dat inmiddels ook een PR-bureau uit Engeland de muziek heeft opgepikt en aan het pluggen is.  Mooie, nieuwe ontwikkelingen die de carriere wellicht ook over de grenzen een podium geeft.  

 

Zoals alles aan deze avond, de aankleding, de locatie en de prachtige muziek, al beloofde is uitgekomen. Marle Thomson heeft een stel prachtige liedjes gemaakt en juist ook in deze, akoustische, setting komt dat perfect tot zijn recht. 

 

Zet het maar alvast in je agenda; Op 17 april 2017 komt de plaat "The Canopy Acoustic" uit. 

 

http://www.marlethomson.com/

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Interview: Rachel Louise

March 12, 2017

1/5
Please reload

Recente berichten

June 16, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 CLUBRIGTER.NL